CAVITY
Usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering er komfortable og svært effektive gjennomsiktige skinner som ofte kan gi deg et nytt smil på bare noen få måneder.

Ønsker du usynlig tannregulering?
Bestill en uforpliktende konsultasjon i dag. Vi hjelper deg å finne ut om usynlig tannregulering kan passe for deg!

Hva er usynlig tannregulering, og hvem kan få det?
Usynlig tannregulering er gjennomsiktige, avtakbare plastskinner og et fullverdig alternativ til tradisjonell stålregulering. I mange tilfeller er behandlingstiden kortere enn ved bruk av stålregulering og man kan derfor få et nytt smil på bare noen få måneder.

Regulering for å få funksjonelt bitt

Mange ønsker å justere tannstillingen sin for å få rettere, penere tenner, eller har blitt anbefalt tannregulering av funksjonelle grunner – for eksempel korrigering av bitt eller som en del av annen tannbehandling.

Tannregulering handler ikke bare om et fint smil, men også om dine tenners langsiktige funksjon. Hvis du har problemer med bittet kan regulering av tennene gjøre det enklere med renhold, og bedre den fysiologiske belastingen, som gjør at tennene holdes friske lenger.

Studier viser at det er mindre symptomer og at de er mer sosialt aksepterte hos voksne i forhold til fast apparatur (togskinner).

Behandlingen består av gjennomsiktige plastskinner og små tannfargede knotter som limes på tennene dine. Disse er lite iøynefallende og gjør at vi får en mer forutsigbar og kontrollert tannflytting.

Du får nye skinner jevnlig, og kommer inn på kontroll en gang iblant. Skinnene bør sitte på 22 timer i døgnet for best resultat, men kan tas ut når du spiser og drikker, pusser tennene, eller skal noe spesielt.

Vi tilbyr behandling med blant annet Invisalign®, ClearCorrect® og Spark®, som er tilnærmet usynlige tannreguleringsskinner.

Passer usynlig tannregulering for meg?
Vi begynner alltid med en prat, der vi kartlegger dine behov og ønsker.

Etter kartlegging undersøkes tennene dine og bittet ditt grundig. Tannlegen må redegjøre for om det er forsvarlig å starte behandlingen.

Om du har hull i tennene eller andre symptomer på tannproblemer, kan det være nødvendig å utbedre disse først. Som oftest går det fint å tilby denne typen behandling til de som ønsker det.

Slik foregår behandlingen
Etter konsultasjon, tar vi røntgenfotografier og gjør en 3D-simulering av tennene dine. Med en detaljert behandlingsplan får du se hvordan tennene dine vil justeres, steg for steg, i løpet av behandlingsperioden. Denne viser også hvordan tennene dine kan forventes å se ut etter endt behandling med usynlig tannregulering.

Vi går gjennom forventet behandlingsresultat med deg og kan endre på resultatet til du og tannlegen er fornøyde. Hvis du ønsker å starte behandling, kan det hende vi må slipe litt på tennene dine og lime på knotter, som sørger for at skinnene får skikkelig feste.

Vi sender med deg skinner til starte behandlingen. Bruk av strikker kan også være aktuelt når bittet skal korrigeres i tillegg til smilet.

I løpet av behandlingsperioden vil du gå gjennom et gitt antall trinnvis tilpassede reguleringsskinner. Avhengig av det enkelte tilfelle, skifter man skinner fra en gang ukentlig, til hver 10. eller 14. dag. Av og til skiftes de faktisk ut enda raskere!

Etter avtalte uker med behandling har passert kommer du tilbake for en kontroll. Hvor ofte varierer. På kontrollene følges progresjonen av behandlingen og det leveres ut nye skinner. Noen ganger må det gjøres noe aktivt for at behandlingen skal gå fremover på den korrekte måten.

Når skinnene skiftes kan du se at tennene har gradvis flyttet seg mot den ønskede tannstillingen. Et bra resultat forutsetter at du som pasient er flink til å følge opp bruken, og at du deltar på kontroller etter tannlegens anbefaling.

Når du er ferdig med de siste skinnene, kommer du inn på sluttkontroll. Hvis både du og tannlegen er fornøyde, fjerner vi knottene på tennene.

Etter at behandlingen er fullført må resultatet stabiliseres på samme måte som ved konvensjonell tannregulering. Dette kan være med en tynn streng bak tennene, og/eller en skinne som brukes på natten.

Hva koster usynlig tannregulering?
Prisen på usynlige tannreguleringer kan varierer fra kr 15 000,- og opp til kr 100 000,-.

Omfanget av behandlingen du har behov for, om du trenger behandling i én eller begge kjever, og hvilken type usynlig tannregulering du velger, vil påvirke kostnaden.

Støtte fra HELFO til tannregulering
Du kan ha krav på støtte fra HELFO til tannreguleringsbehandlingen (sjeldent hos voksne, men ofte hos barn og ungdom). Dette er noe tannlegen kan informere om ved en konsultasjonstime. Stønad er bare mulig ved behandling hos kjeveortoped og ikke hos allmenn tannlege.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.