GUM
Tannkjøttbetennelse og tannkjøttsykdommer

Periodontittbehandling er en behandling som tar sikte på å behandle sykdom og betennelse i tannkjøttet. Dette er en vanlig tilstand som påvirker omtrent halvparten av voksne nordmenn. Dersom du opplever symptomer på periodontitt, som blødende tannkjøtt, tannløshet eller dårlig ånde, bør du søke hjelp fra en tannlege. kontakt Gjøvik Tannlegevakt for å få hjelp med periodontittbehandling eller andre tannhelseproblemer.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Behandling av tannkjøttbetennelse
Å behandle tannkjøttsykdommer kan være en enkel eller avansert prosess, avhengig av hvor alvorlig tilstanden er. 

Tannkjøttbetennelse krever en systematisk tilnærming, der profesjonell tannsteinfjerning hos en tannlege eller tannpleier kombineres med god munnhygiene hjemme. Hvis betennelsen har utviklet seg til periodontitt, en mer alvorlig form for tannkjøttsykdom som angriper tennenes festeapparat, kan kirurgisk behandling være nødvendig. Gingivitt er den enkleste formen for tannkjøttsykdom, som kan føre til periodontitt hvis den ikke blir behandlet. Periodontitt rammer ofte voksne over 35-40 år og er den vanligste årsaken til tap av tenner blant nordmenn over 45 år.

Hvordan kan man forebygge tannkjøttbetennelse?
For å forebygge tannkjøttbetennelse, må man fjerne bakteriebelegg som er den direkte årsaken til sykdommen. 

Dette kan gjøres ved å pusse tennene regelmessig med riktig teknikk, bruke tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørster for å rengjøre mellom tennene, og jevnlig besøke tannpleier eller tannlege for å fjerne bakteriebelegg og tannstein. 

Gjøvik Tannlegesenter tilbyr behandling av alle typer tannkjøttsykdommer, inkludert periodontibehandlinger utført av allmennpraktiserende tannleger, tannpleiere og periodontister. Spesialister i periodonti kan også utføre mer avansert behandling, som kirurgi og innsetting av tannimplantater.

Hvis du opplever symptomer på tannkjøttsykdom eller ønsker en sjekk av tannkjøttet, kan du bestille time hos Gjøvik Tannlegesenter i dag.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.