MISSING
Gebiss og protese

Tannprotese, også kjent som gebiss, er en effektiv behandling for pasienter som mangler flere eller alle tennene i en kjeve. Hos Gjøvik Tannlegevakt har vi erfarne spesialister som kan hjelpe deg med å gjenopprette normale tale- og tyggefunksjoner. Vi tilbyr skreddersydde tannproteser som passer perfekt til din munn og gir deg en naturlig og behagelig følelse.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

helprotese eller delprotese?
Gjenopprett livskvaliteten med en tannprotese eller gebiss
Manglende tenner kan ha en negativ innvirkning på livskvaliteten, både praktisk og estetisk. En tannprotese eller gebiss er en god løsning for de som mangler flere eller alle tennene. Det kan gi en naturlig utseende og gjenopprette snakk- og tyggefunksjoner.

Valg av helprotese eller delprotese avhenger av hvor mange tenner som mangler. Helprotese er passende når alle tennene mangler, mens delprotese vil være passende når noen tenner fortsatt er tilstede. Helprotesen vil holdes på plass av vakuumet og musklene i gane, kinn og leppe, mens delprotesen vil bli festet til gjenværende tenner.

Gommene vil endre seg over tid, og det er derfor viktig å tilpasse tannprotesen/gebisset jevnlig. Tannlegen vil foreta regelmessige kontroller for å justere og tilpasse protesen etter behov.

Rengjøring av gebiss
Viktigheten av rengjøring av tannprotese eller gebiss
Riktig rengjøring av tannprotesen eller gebisset er avgjørende for å unngå infeksjoner, sopp og irritasjoner i munnen. Det er derfor viktig å ha gode rutiner for rengjøring.

Vi anbefaler følgende:

  • Børst protesen forsiktig daglig med en myk tannbørste eller protesetannbørste under rennende vann.
  • Skyll munnen grundig både morgen og kveld, og puss tungen med en myk tannbørste og tannkrem.
  • Rens protesen jevnlig (for eksempel en gang i uken) med spesielle rensetabletter som du kan kjøpe på apoteket.
  • Oppbevar protesen tørt når den ikke er i bruk, og unngå å legge den i vann eller fuktighet da dette øker risikoen for sopp.
  • Sørg for at tannprotesen er helt ren og tørr før du setter den inn i munnen etter rengjøring.

  
Er tannprotese eller gebiss det riktige valget for meg?
Når man mangler flere eller alle tennene i en kjeve, kan tannprotese, gebiss eller tannimplantat være aktuelle løsninger. Valget mellom protese eller tannimplantat avhenger av flere faktorer, og vi anbefaler at du oppsøker tannlegen for en undersøkelse og samtale om hvilken løsning som passer best for deg.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.