FLOSS
Tannpleie

Tannpleie er fokusert på å forhindre tannproblemer og opprettholde god tannhelse. For å sikre optimal tannpleie, er det viktig å ha gode rutiner for tannhygiene hjemme, samt regelmessige besøk hos en tannpleier på klinikken.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Den daglige tannpleien
Såfremt du ikke har spesielle tannhelseproblemer, er den viktigste tannpleien du kan gjøre selv, daglig. Å pusse tennene to ganger om dagen kan ikke undervurderes. 

Gjøvik Tannlegesenter anbefaler å bruke tanntråd minst én gang om dagen, men det er også viktig å ikke glemme rutinemessige besøk hos tannlegen eller tannpleieren. Det er ikke enten eller, begge deler er viktig!

Med god tannpleie kan du forebygge problemer
For å unngå tannproblemer, er det viktig å opprettholde god tannpleie. Det anbefales å besøke tannpleieren én til to ganger i året, avhengig av tilstanden til tennene dine. Vanligvis er ett besøk årlig tilstrekkelig, men hvis det er behov for hyppigere undersøkelser, vil tannpleieren gi beskjed om dette.

Uansett hvor lenge det er siden forrige tannpleiebesøk, er det alltid lurt å bestille en time. Jo tidligere tannpleieren kan sjekke tennene dine og oppdage eventuelle problemer eller forebyggende tiltak som bør tas, desto bedre er det.

Tannpleieren vurderer tennene og gir gode råd
munnhulen, og tilbyr en rekke tjenester som bidrar til å fremme god tannhelse. Dette inkluderer informasjon, diagnostisering og klinisk arbeid, slik som:

  • Tannhelsekontroller
  • Traumekontroller
  • Røntgenundersøkelser
  • Pussing og polering av misfargede tenner
  • Fjerning av tannstein
  • Fjerning av sting
  • Behandling av følsomme tannhalser eller ising i tennene
  • Midlertidige fyllinger

  
Når du besøker en tannpleier, vil vedkommende vurdere tilstanden til tennene, tannkjøttet og den generelle helsen i munnen din. Du vil få informasjon om tannhelsen din og råd om hvordan du kan ta vare på tennene dine hjemme mellom tannlegebesøkene.

Hvis tannpleieren oppdager noe som trenger behandling, vil du få informasjon om anbefalt behandling og prisoverslag. Hvis det er nødvendig å henvise deg til en annen spesialist, vil tannpleieren gjøre det.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.