GUM
Tilbaketrukket tannkjøtt

Feilaktig tannpussing med for hard børste eller feil pusseteknikk kan føre til tilbaketrukket tannkjøtt, som kan være smertefullt og føre til andre tannproblemer. I tillegg kan bruk av snus også øke risikoen for tannkjøttproblemer og blottede tannhalser. Gjøvik Tannlegevakt gir deg rask og effektiv hjelp fra dyktige tannleger.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Konsekvensene av tilbaketrukket tannkjøtt
Tilbaketrukket tannkjøtt kan være alvorlig da det kan føre til skader på tannhalsen og blottlagte tannrøtter.

Dette kan igjen føre til redusert feste for tennene og potensielt føre til tannløshet. Derfor er det viktig å forebygge tilbaketrukket tannkjøtt ved å bruke en myk tannbørste, pusse tennene forsiktig spesielt i skillet mellom tann og tannkjøtt, og unngå tannkrem med slipemidler.

Tips for å unngå tilbaketrukket tannkjøtt
I tillegg kan det å droppe snusen også bidra til å redusere risikoen for tilbaketrukket tannkjøtt. Hvis du allerede opplever tilbaketrukket tannkjøtt, bør du oppsøke tannlegen for å få råd om riktig behandling.

Slik kan det behandles
Retraksjonskirurgi er en mulig behandling for tilbaketrukket tannkjøtt, og kan redusere skaden. Inngrepet er en liten, kirurgisk prosedyre som vanligvis utføres under lokalbedøvelse og er smertefritt. Det tar vanligvis noen få dager før operasjonssårene grodd og stingene fjernes. 

I de første dagene etter operasjonen kan man oppleve litt kløe, men minimalt med smerter. Våre kirurger vil finne den behandlingsmetoden som passer best for deg og som utgjør minst mulig inngrep. 

Kontakt oss for å avtale en konsultasjon og finne ut mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å behandle tilbaketrukket tannkjøtt.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.