EXTRACTION
Oralkirurgi

Gjøvik Tannlegesenter har tannleger med spesialist- og spesialutdanning innen Oralkirurgi som er dyktige i å utføre kirurgisk fjerning av tenner på en trygg og smertefri måte.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Tannkirurgi ved fjerning av visdomstann
Vanligvis utføres tannkirurgi for å fjerne visdomstenner, da disse tennene ikke kan trekkes ut på vanlig måte hvis de ikke har brutt helt frem. Visdomstennene bryter vanligvis ut sist, vanligvis i alderen 18-24 år, og mange har ikke nok plass i kjeven til å gi dem rom til å vokse helt ut. Som et resultat kan tannkjøttet helt eller delvis dekke disse tennene og gjøre det vanskelig å holde dem rene. 

Plakk og matrester kan samle seg under tannkjøttet og forårsake betennelse rundt tannen, noe som kan føre til smerter, hevelse og gapevansker. Ved fjerning av visdomstenner eller andre tenner, vil kirurgen også fjerne alt betennelsesvev som omgir tannen for å fremskynde helbredelsesprosessen etter fjerningen.

En tannundersøkelse hos Gjøvik Tannlegesenter vil hjelpe deg med å avgjøre om fjerning av visdomstannen er nødvendig eller om regelmessig rengjøring og skylling hos tannlegen er tilstrekkelig.

Oralkirurgisk behandling er trygt og uten smerter
Oralkirurgi er en trygg og smertefri behandling. Før inngrepet vil du få lokalbedøvelse, og i noen tilfeller kan det være aktuelt med beroligende medikamenter eller narkose. Under behandlingen vil du også få lokalbedøvelse.

Vi tilbyr en rekke oralkirurgiske behandlinger, inkludert operasjon av visdomstenner, endodontisk kirurgi, behandling av cystectomier og slimhinnelidelser, og implantatbehandling. Etter inngrepet vil du få en goodiebag med en rekke ting, inkludert smertestillende og Curaprox Perio Plus+ munnskyll.

Etter inngrepet er det viktig å følge visse retningslinjer for å sikre en rask og vellykket bedring. Dette inkluderer å unngå mat, drikke, og skylle munnen i to timer etter inngrepet, og ikke røyke eller trene de første dagene etter inngrepet. Det er også vanlig å oppleve noe hevelse, nummenhet, og smerter i opptil 10 dager etter inngrepet, samt litt blødning og blåmerkedannelse.

Husk å skylle munnen med et antibakterielt munnskyll etter inngrepet, og å komme tilbake for etterkontroll etter en uke for å fjerne sting og dren. Ved implantatoperasjoner eller sinusløft, bør du skylle munnen med et antibakterielt munnskyll i to uker etter inngrepet, og komme tilbake for en etterkontroll etter 10-14 dager.

Generelt sett er oralkirurgi en trygg og effektiv måte å behandle en rekke orale problemer på, og vi anbefaler deg å kontakte oss hvis du har spørsmål eller ønsker å bestille en time.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.