CAVITY
Tannfylling

Når en tann utvikler et hull, betyr det at en del av tannen er skadet. For å hindre at skaden utvikler seg videre, er det viktig å få renset og fylt hullet så raskt som mulig.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Slik foregår en tannfylling
En tannfylling er en enkel og grei behandling som tilbys hos Gjøvik Tannlegesenter, og den utføres i følgende trinn:

  1. Tannlegen setter lokalbedøvelse for å bedøve tannen som skal behandles, og eventuell karies eller gammel fylling fjernes med bor for å rense hullet.
  2. Tannlegen forbereder området som skal fylles, avhengig av tilstanden som skal behandles.
  3. Tannlegen plasserer tannfyllingen og avslutter med puss og polering.

  

Det finnes flere typer fyllingsmateriale tilgjengelig, og valg av materiale avhenger av størrelsen og belastningen til fyllingen. Komposittfylling er det vanligste materialet og passer best for mindre hull da det er et tannfarget plastmateriale som gir en naturlig utseende erstatning for tapt tannsubstans. Porselensfylling er foretrukket for større hull, da det gir en mer skånsom behandling enn krone og sjelden forårsaker allergiske reaksjoner. Samtidig spares mer av tannens egen substans ved bruk av porselen.

En fylling kan dette ut
Fyllinger kan falle ut eller brekke helt eller delvis som følge av å bite på hard mat eller ved tanngnissing. I noen tilfeller kan man oppleve spisse kanter på tennene eller ising. Selv om man ikke alltid merker at fyllingen har falt ut, kan det være nødvendig å erstatte den for å unngå videre karies eller problemer med tannfunksjon.

Kan jeg bytte ut gamle fyllinger?
Det er mulig å bytte ut gamle fyllinger som har blitt slitte og begynner å lekke, da dette kan føre til hull i tennene. Fyllinger som har endret farge og blitt mørkere over tid trenger ikke nødvendigvis å byttes ut hvis de fortsatt fungerer som de skal. Men det er mulig å bytte dem ut av kosmetiske årsaker, for eksempel hvis du ønsker å erstatte gamle amalgamfyllinger med hvite fyllinger.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.