INJECTION
Bedøvelse

Gjøvik Tannlegesenter tilbyr bedøvelse til alle pasienter under tannbehandlingen. Det er ikke uvanlig å føle engstelse for å oppleve smerte, men vi vil forsikre deg om at vi vil gjøre alt vi kan for å sikre en smertefri og komfortabel opplevelse.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Lokalbedøvelse ved tannbehandling
Bruk av lokalbedøvelse under tannbehandling har vært tilgjengelig siden 1846, og teknikkene har siden blitt videreutviklet til dagens bedøvelsessprøyter som er vanlige på tannklinikker.

Lokalbedøvelse med sprøyte er en effektiv og skånsom måte å sikre smertefri tannbehandling. Våre erfarne tannleger benytter ulike teknikker for å administrere bedøvelsen på en så behagelig måte som mulig.

Bedøvelsen vil begynne å virke etter omtrent 10 minutter, og varer vanligvis i 60-120 minutter, avhengig av hvilken teknikk og bedøvelsesmiddel som blir brukt.

Er bedøvelse nødvendig ved tannbehandling? Noen pasienter kan ha behov for mer bedøvelse enn andre, da det avhenger av hvor følsomme nervene er.

Vi har også erfart at følsomheten i tannkjøttet kan variere fra person til person. I noen tilfeller, som etter en rotfylling, kan tannens nerve være fjernet og man vil kjenne svært lite ved en tannbehandling. Likevel kan det fortsatt være aktuelt å bruke bedøvelse for å unngå ubehag.

Hvordan avgjøres det når man skal få bedøvelse?
Tannlegen vil anbefale bedøvelse når det er nødvendig før behandling. Imidlertid er det opp til deg å bestemme om du vil ha bedøvelse eller ikke, og hvilken type bedøvelse du eventuelt foretrekker.

Hvilke bedøvelsestyper er tilgjengelige?
Tannlegen hos Gjøvik Tannlegesenter vil gi deg grundig informasjon om bedøvelse og anbefale hva som passer best for den spesifikke tannbehandlingen du skal gjennom. Før tannlegen starter behandlingen, vil han eller hun ikke fortsette uten å ha diskutert og avklart dette med deg på forhånd.

Kan jeg få bedøvelse om jeg er gravid?
Det er trygt å bruke lokalbedøvelse ved tannbehandling når du er gravid, men det er viktig å diskutere dette med tannlegen din før behandlingen. Tannlegen vil vurdere om det er nødvendig å tilpasse bedøvelsen avhengig av hvilken type tannbehandling som er nødvendig og hvor langt du er i svangerskapet.

Smertefri tannbehandling
Tidligere var det ikke en selvfølge at tannbehandlinger skulle være smertefrie. Men i dag har vi heldigvis teknologi og metoder som gjør det mulig å utføre tannbehandling uten smerte.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.