ENAMEL
Skallfasetter

Gjøvik Tannlegesenter tilbyr fremstilling av skallfasetter som kan være laget av enten kompositt (plastmateriale) eller keramisk materiale (porselen). Disse er tynne skall som festes på utsiden av tannen ved hjelp av lim.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Indikasjoner og fordeler med skallfasetter

Skallfasetter er tynne skall av kompositt eller porselen som limes på tennene for å forbedre smilet. De brukes hovedsakelig for å forbedre utseendet på misfargede tenner, gjenopprette skadede tenner og fjerne mellomrom mellom tennene. En av fordelene med skallfasetter er at de krever mindre fjerning av tannsubstans sammenlignet med en tannkrone.

Før behandlingsstart må tannsettet evalueres for tegn til tanngnissing eller andre tilstander, og det må være gode hygieniske forhold. Videre må tennene være i god nok stand til å motta fasetter. I tilfelle av mange gamle fyllinger og frakturer, kan en porselenskrone være et bedre alternativ. Hvis du ønsker å få skallfasetter, kan du kontakte Gjøvik Tannlegesenter for en konsultasjon.

På hvilken måte blir skallfasetter laget?
Skallfasetter blir produsert individuelt for hver tann for å sikre en perfekt og estetisk tilpasning. Hvis det er laget av komposittmateriale, kan tannlegen lage det uten involvering av tannteknikere. Men hvis det er laget av keramisk materiale, vil en tanntekniker produsere det i samarbeid med tannlegen.

Prosessen for å lage fasetter er som følger:

  • Tannlegen fjerner eventuelle gamle fyllinger og reduserer emaljen om nødvendig
  • Digitalt avtrykk av tennene blir tatt
  • Pasienten får midlertidig fasetter med god estetikk
  • En tanntekniker produserer fasettene etter tannlegens spesifikasjoner
  • Når fasettene er ferdig produsert, monterer tannlegen dem på pasientens tenner

  
Kostnaden for skallfasetter kan variere avhengig av flere faktorer, og en skriftlig kostnadsoversikt blir gitt til pasienten før behandlingen starter. Det er viktig å ha en god munnhygiene og gjøre en grundig vurdering av tannsettet før behandlingen starter. Kontakt din lokale tannklinikk for mer informasjon om skallfasetter og for en uforpliktende samtale.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.