CAVITY
Tannimplantat

Gjøvik Tannlegesenter bruker moderne teknologi til å erstatte manglende tenner med tannimplantater, som gir pasienter muligheten til å gjenopprette et naturlig smil og optimal bittfunksjon.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Hva er Tannomplantat?
Tannimplantater er en løsning for personer som mangler en eller flere tenner. Tannlegen vil kirurgisk plassere kunstige røtter i titan ned i kjevebenet, og etter en tid vil implantatet gro fast og danne et stabilt fundament for en ny tannkrone eller bro. 

Titanimplantater kan også brukes som feste til løse proteser. Implantater kan erstatte en enkelt tann, flere manglende tenner eller alle tennene i munnen.

For å avgjøre om en person er egnet for implantater, vil tannlegen ta oversiktsrøntgen og eventuelt 3D-røntgen for å undersøke tykkelse, kvalitet og tilstand på kjevebenet, tenner, munnhule og kjeveledd. Alder har ingen direkte betydning for om en person kan få implantater eller ikke, da tannlegen vil vurdere hver enkelt persons munnforhold og helsetilstand før de gir anbefalinger om behandling. 

Gjøvik Tannlegesenter tilbyr tannimplantasjon og kan hjelpe deg med å avgjøre om dette er den rette løsningen for deg.

Hva er risikoen ved tannimplantater?
Implantatbehandling er en omfattende prosedyre som krever erfaring og kompetanse hos tannlegen for at det skal være trygt for pasienten. Gjøvik Tannlegesenter utfører flere hundre implantatbehandlinger hvert år med anerkjente implantatsystemer som har lang klinisk dokumentasjon og tilfredsstillende resultater i vitenskapelige studier. Implantatbehandling etter disse prinsippene har en god langsiktig prognose og kan fungere bra i mange år. Imidlertid vil selve kronen/broen på toppen av implantatet slites i takt med egne tenner og må gjøres om etter omtrent 15 år.

Det er viktig å være klar over at implantater kommer i ulike utførelser og kvaliteter. Ikke alle systemer, spesielt de som brukes i utlandet, er anerkjent og godkjent. Dette kan føre til at pasienter ikke har mulighet til å få reparasjoner i Norge hvis det oppstår problemer etter en implantatbehandling utført i utlandet. Pasientskadeerstatning i Norge gjelder heller ikke for behandling utført i utlandet.

Fordelen med å bruke tannimplantater er at de kan settes inn uten å påvirke friske og nærliggende tenner. De sitter stabilt fast i kjevebenet og bidrar til å forhindre fremtidig beintap. Implantater forhindrer kjevebenet i å miste sin form og størrelse etter tannfjerning og bidrar dermed til å bevare ansiktets form.

Etter implantatbehandling er tett oppfølging og kontroll hos tannlege eller tannpleier viktig for å forebygge komplikasjoner. Kontrollintervallene tilpasses individuelt. Hygiene og renholdsrutiner er også viktig for å bevare implantatene, og pasientene vil få opplæring i hvordan de skal utføre det daglige munnstellet. Faktorer som dårlig hygiene, røyking, kvaliteten på kjevebenet og nedsatt immunforsvar kan redusere prognosen for vellykket implantatbehandling.

Finansiell støtte til implantatbehandling
Pasienter som har mistet tenner grunnet for eksempel tannkjøttsykdom eller ulykke, har rett til trygderefusjon for tannbehandlingen. Våre klinikker er HELFO-godkjent og kan utføre implantatbehandling på pasienter som er kvalifisert for økonomisk støtte fra HELFO. Vi er i stand til å utføre både den kirurgiske og protetiske delen av behandlingen, og våre klinikker har direkte oppgjør med HELFO. Dette betyr at pasienter ikke trenger å betale folketrygdens andel på forhånd, og kun betaler sin egenandel. På denne måten kan pasienter unngå store økonomiske utlegg.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.