SMILING
Tannbleking hos tannlege

Gjøvik Tannlegesenter tilbyr tannblekingsprodukter for hjemmebruk, godkjent av tannleger. Før blekingen gjennomføres, vil det bli utført en undersøkelse av tennene dine for å sikre at de er friske og egnet for bleking.

For å kunne tilby tannbleking, må visse kriterier være oppfylt.
Pasienten må være over 18 år eller ha spesielle medisinske grunner for blekingen. I tillegg må tennene ikke ha alvorlig skade som følge av syre eller børsting, ikke ha hull, og pasienten må ikke ha tannkjøttbetennelse. Hvis du har spørsmål om tannbleking, kan du kontakte oss.

Sikkerhet ved tannbleking
Tannbleking bør utsettes dersom du har hull eller andre tannproblemer som ikke er behandlet. Videre er ikke alle tenner egnet for bleking, og derfor anbefales det å oppsøke tannlege for å få undersøkt tennene før bleking.

Andre alternativer til tannbleking
Overfladisk misfarging kan noen ganger fjernes enklere ved hjelp av profesjonell tannpuss eller tannpolering, spesielt når misfargingen kommer fra næringsmidler som kaffe, te eller rødvin. Hvis misfargingen skyldes stygge fyllinger, kan tannlegen erstatte dem med nye og mer estetisk tiltalende fyllinger. Det er derfor viktig å undersøke tennene for årsaken til misfarging før man vurderer tannbleking.

Slik fungerer tannbleking hos tannlegen
For å kunne tilby tannbleking må visse kriterier være oppfylt, inkludert at tennene er friske og ikke har betydelig skade eller hull. Når dette er bekreftet, gjennomfører vi tannbleking på følgende måte:

Avtrykk før tannbleking
Vi tar et avtrykk av tennene dine for å lage en individuelt tilpasset blekeskinne.

Dag- eller nattbleking
Hjemmeblekingen kan gjøres enten ved å sove med skinnen om natten eller ved å bruke skinnen noen timer på dagtid. Blekemiddelet legges i skinnen, som plasseres over tennene.

Resultat av tannbleking
Det tar forskjellig tid for å oppnå ønsket resultat, som vanligvis er etter 10-12 dager, men kan ta opptil flere uker. Effekten av tannblekingen vil som regel avta etter omtrent 3 år.

Tannbleking igjen og middelets sikkerhet
Om ønskelig kan du bleke tennene igjen når effekten avtar ved å bruke samme blekeskinne og kjøpe nytt blekemiddel hos oss. Blekemiddelet som brukes er sterkt, men likevel ufarlig, og inneholder svært små mengder med lave konsentrasjoner.

Erfaringer og forutsetninger for tannbleking
Vi har lang erfaring med tannbleking og våre tannleger vil velge den beste metoden for å fjerne misfarging. Vi vil også ha en samtale med pasienten for å avklare forventninger før behandlingen starter.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.