CROSS
Trekking av tann

Tanntrekking er en siste utvei og kan være nødvendig når tannen er alvorlig skadet av tannråte og ikke kan repareres. I slike tilfeller er det viktig å oppsøke en erfaren tannlege som kan utføre tanntrekkingen og gi råd om alternativer for å erstatte den manglende tannen.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Skånsom og smertefri trekking av tann
Gjøvik Tannlegesenter utfører alltid en grundig undersøkelse før vi trekker en tann for å sikre at andre behandlingsalternativer blir vurdert først. Vår prioritet er å unngå å trekke tannen hvis det er mulig å beholde den med andre behandlingsmetoder. Vi gir alltid bedøvelse for å sikre at trekkingen er smertefri og utføres så skånsomt som mulig. Hvis det er ønskelig, kan vi erstatte tannen etterpå.

Vanligvis er tanntrekking en enkel prosedyre som kan utføres raskt og rimelig. Imidlertid kan det i noen tilfeller være mer komplisert, og kirurgisk tanntrekking kan være nødvendig. Hos Gjøvik Tannlegesenter vil erfarne og kunnskapsrike tannleger utføre trekkingen så skånsomt og smertefritt som mulig.

Noen ganger kan det være nødvendig å trekke en ødelagt tann i stedet for å reparere den, for eksempel ved rotfylling. Vi vil alltid gi deg omfattende informasjon om behandlingsalternativene dine og gi deg en ærlig, faglig begrunnet anbefaling for behandlingsforløpet, uansett tilstanden på tannen din og hvilke muligheter du har.

Tanntrekking ved betennelse går også bra
Hvis du opplever betennelse i en tann, kan dette være svært smertefullt. Vi ønsker å påpeke at selvbehandling kan ha alvorlige konsekvenser, og i verste fall føre til skade.

Hos oss vil vi først prøve å redde tannen, da vi vet hvor viktig det er å bevare dine egne tenner. Vårt første fokus vil være å lindre smerten, slik at du får tid til å ta en informert beslutning.

Refusjon fra Helfo ved tanntrekking 
Hvis det er nødvendig å trekke en eller flere tenner, kan du ha rett på refusjon fra Helfo, avhengig av årsaken til tanntrekkingen. Vi hjelper deg gjerne med å avklare om du har krav på refusjon, og vi kan assistere deg med søknadsprosessen. Hvis du har rett på refusjon, vil dette bli håndtert direkte mellom oss og Helfo.

Smertefri tanntrekking Vi sørger alltid for at du får god lokalbedøvelse før vi trekker tannen, slik at behandlingen blir helt smertefri. Hvis du lider av tannlegeskrekk eller andre typer angst, kan vi også tilby beroligende medikamenter eller narkose under behandlingen.

Før tanntrekkingen vil tannlegen informere deg om hvordan prosedyren vil foregå, enten tannen kan trekkes hel eller om det må deles opp på grunn av flere røtter.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.