TEETH
Tannbro

Gjøvik tannlegesenter tilbyr tannbroer som en løsning for å erstatte en eller flere manglende tenner. En tannbro er en type tannrestaurering som kan brukes til å fylle tomrommet mellom to tenner og erstatte manglende tenner. Den består av en kunstig tann som er festet til to kroner som plasseres på de tilstøtende tennene. Dette gir et permanent og stabilt alternativ for å gjenopprette tyggefunksjonen og gi deg et naturlig smil.

Er du interessert i å få konsultasjon for denne behandlingen?
Bestill en uforpliktende avtale så ordner vi resten!

Framstilling av en tannbro
Behandlingen innebærer at tannlegen tilpasser broen til nabotennene ved å slipe og forme dem. Deretter tas det et avtrykk eller en digital skanning av tennene. De slipte tennene dekkes midlertidig med en bro mens den permanente broen blir laget, noe som tar mellom 1-3 uker. Når den permanente broen er klar, blir den sementert fast i munnen. Broens farge og fasong tilpasses de andre tennene for å oppnå et pent og naturlig resultat.

Tannbroer kan lages av ulike bromaterialer, hvorav de vanligste er helkeramiske broer og broer med en innerkjerne av metall og porselen utenpå. Disse materialene har forskjellige egenskaper når det gjelder styrke og estetikk.

En bro er ment å vare i mange år, men det er visse faktorer som kan forkorte dens levetid. Disse inkluderer brudd av porselen og karies, som kan føre til hull i tannen og i noen tilfeller nødvendiggjøre ny behandling. En bro kan også påvirkes av tannsmerter og rotfylling, som kan oppstå dersom tannen har dype hull eller store fyllinger som kan føre til redusert blodsirkulasjon i nerven. Hvis en festetann i en bro trenger rotfylling, må det lages en åpning gjennom broen og inn til nerven før tannen kan behandles.

Vedlikehold av tannbroen
Tannbroen kan vare lenger hvis den blir godt tatt vare på. For å opprettholde broens tilstand bør du:

Bruke tannbørsten grundig, men forsiktig, langs tannkjøttet slik at det ikke skades og trekker seg tilbake. En slitt tannbørste er mindre effektiv, så det er viktig å bytte den når busten begynner å sprike, og minst hver tredje måned.

Sørge for å rengjøre mellom tennene, bruk tannstikker, tanntråd/superfloss eller mellomromsbørster for å rengjøre mellom tennene i broen. Mellomromsbørster er tilgjengelige i ulike størrelser og brukes på samme måte som tannstikker, men fjerner mer bakteriebelegg og gir dermed en renere rengjøring enn tannstikker.
Redusere mengden av småspising mellom måltider og sukkerholdig mat for å forhindre karies i festetennene til broen. Skyll også jevnlig med fluorskyll, da fluor styrker tennene og er viktig for å forebygge karies.

Hvis du har flere spørsmål om tannbroen din, kan du bestille en konsultasjon eller behandling hos tannlegen. Tannlegen vil undersøke tennene dine grundig, besvare dine spørsmål og gi deg all nødvendig informasjon om tannbroen.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.