Slitsomt med snorking?

Snorking er en vanlig søvnforstyrrelse, spesielt hos menn og personer med overvekt. Det kan føre til tretthet og dårlig søvnkvalitet både for snorkeren og deres partner. Søvnapné, derimot, er en tilstand der luftveiene blokkeres og pustestopp varer mer enn 10 sekunder. Dette kan ha negative konsekvenser for helsen.

Hvordan oppstår snorking?

Når man sover, slapper musklene i de øvre luftveiene av, og dette fører til en innsnevring i luftveien. Vibrasjon av vevet i drøvel, bløt gane og ganebue kan føre til snorkelyder.

Hvordan oppstår søvnapné?

Søvnapné oppstår når tungen og musklene i svelget avspennes i en grad som fører til blokkering av luftveiene. Pustestopp som varer over 10 sekunder kan ha negative helsekonsekvenser.

Symptomer på snorking eller søvnapné

Snorking kan forårsake dårlig søvnkvalitet og tretthet på dagtid, både for snorkeren og deres partner. Søvnapné kan forverre disse symptomene og føre til konsentrasjonsvansker, hodepine, og til og med hjerteproblemer.

Behandling av snorking/søvnapné
Å redusere vekten, unngå alkohol og røyking, og sove på magen eller på siden kan bidra til å redusere snorking. Profesjonell hjelp kan være nødvendig, og behandlingsalternativene inkluderer CPAP-maske, kirurgiske inngrep eller en snorkeskinne.

Hva er en søvnapnéskinne / snorkeskinne?

En søvnapnéskinne er en plastkonstruksjon som brukes om natten og festes på tennene for å skyve underkjeven fremover og holde luftveiene mer åpne. Den tilpasses av en tannlege og tanntekniker.

Hvem kan bruke søvnapnéskinner / snorkeskinne?
De fleste som lider av snorking eller søvnapné kan bruke en snorkeskinne med positive resultater. Imidlertid er det noen begrensninger og søvnapnéskinner kan ikke brukes av personer som er helt tannløse. Tannlegen kan gi en vurdering hvis man har en delprotese og egne tenner.

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.