Skyller du munnen etter tannpuss?

Noen generelle råd for bedre tannpuss er å velge en børste med myk og liten bust, eller en elektrisk tannbørste. Du bør pusse alle flatene på tennene, inkludert fremsiden, baksiden og tyggeflatene, med korte og lette bevegelser langs tannkjøttkanten. Etter tannpuss bør du ikke skylle munnen med vann, da dette skyller vekk fluoren som er viktig for å motvirke hull i tennene.

 

Husk at foreldre har ansvar for å hjelpe barn med tannpuss opptil 10 år.

Anbefalt børstetid er to minutter med elektrisk tannbørste og tre minutter med manuell tannbørste.

Puss systematisk og grundig på tyggeflatene, utsiden og innsiden av tennene, men ikke pusse for hardt da dette kan føre til skader på tennkjøttet og blottlegging av tannhalsen. En enkel regel er å pusse tre tenner om gangen i ti sekunder før du går videre til de neste.

Viktigheten av god munnhygiene og tannhelse

God munnhygiene er viktig for å unngå dårlig ånde og opprettholde god tannhelse. Tannpuss om kvelden er spesielt viktig da det er den lengste perioden hvor munnen er i hvile og syrepåvirkningen er konstant. Forskning viser at det er en sterk sammenheng mellom munnsykdommer og andre sykdommer i kroppen, så god tannhelse kan også bidra til god livskvalitet og forebygge livsstilssykdommer. Tannpleieren kan gi deg nyttige råd om hvordan du best kan ta vare på din munnhelse.

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.