Når er det nødvendig å fjerne en visdomstann?

Visdomstenner kan ofte være forbundet med smerte, men betyr det alltid at de må fjernes?

Før i tiden var visdomstennene nyttige fordi vi spiste en grov diett som krevde mye tyggekraft og førte til tap av tenner. Men nå som vi har en mykere og mer moderne diett, har vi ikke lenger behov for ekstra tenner. Som et resultat kan det være begrenset plass for visdomstennene til å vokse, og noen ganger må de fjernes for å unngå smerte og problemer med dårlig renhold.

Ifølge tannlege Stian Kanestrøm, som jeg snakket med på klinikken på Aker Brygge, har kjeven tilpasset seg og blitt smalere på grunn av endringer i kosthold og genetikk. Dette resulterer i smerter når visdomstennene kommer fram, fordi det ikke er tilstrekkelig plass for dem.

Derfor kan plassmangel og dårlig renhold føre til problemer med visdomstennene som kan kreve fjerning.

Search

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av Cookies.